Svendborg Golf Klub

fynske golfbaner svendborg golfklub

Golfklubben holdt sin stiftende generalforsamling i 1968 og i 1970 var der officiel indvielse af en 9 hullers bane og i 1973 fik klubben et klubhus, og havde allerede på det tidspunkt ca. 200 medlemmer. I 1990 var udvidelsen til 18 huller endelig færdig og året efter åbnede restauranten, og klubben havde nu både fine faciliteter i klubhuset og nu også en stor restaurant. I 2002 åbnes klubbens par 3 bane med 9 huller og klubben har nu over 1000 medlemmer.

 

Den 18 hullers bane i placeret i en smukt kuperet natur tæt på Svendborg by og dele af golfbanen støder op til det historiske Hvidkilde gods. Når du spiller på banen højeste punkter er der fantastiske udsigter ud over det sydfynske øhav med blandt andet Bregninge Kirke og Ærø i horisonten.

De første 12 huller har et afvekslende hulforløb, og er typiske park huller.

 

Derefter bliver golfbanen mere åben og hvis der er vind, så kommer den virkelig i spil, golfrunden slutter lidt atypisk med 2 par 5 huller, golfbanen har den klare fordel, at der generelt er kort gå afstand fra green til tee.

 

Der er flere virkelige spektakulære huller – især er der hullerne 8, 16 og hul 17, som alle er kendetegnet ved, at der er vandhazarder ved greens.

 

Et andet særkende ved den sydfynske golfbane er, at greens eftersigende skulle være meget hurtige, og blandt de hurtigste i Danmark.

 

Der er et toilet ved teestedet ved 9 hul og adskillige vandposter rundt om på banen.

 

9 hullers banen – en anden mulighed
Svendborg Golf Klubs 9-huls bane starter med en række huller, som er relative åbne men med udfordrende greens, og de sidste huller ligger i en gammel park, og hvor der fra de sidste huller er en har en fantastisk udsigt over det Sydfynske øhav.

 

Par 3 banen – rigtig god til træning
Svendborg Golf Klubs par 3 bane består af 9 huller på et relativt fladt areal med få hazarder, og vær opmærksom på, at da den løber tæt på vej og jernbane, må der ikke slåes ud, når der er tog eller biler.

 

Baneguiden er elektronsik og kan downloades til din smartphone, og er tilgængelig både I Google Play og App Store, og hedder Ingenium, og adgangskode kan købes i restaurant eller proshop og koster kr. 20.

 

Svendborg Golf Klub har fine faciliteter med både omklædningsfaciliteter og restaurant – www.restaurant-golf.dk – og proshop. Der er også frie træningsbolde, som du kan benytte på klubbens drivingrange. Du kan også leje buggy eller trolley. I klubhusets entre findes en hjertestarter.

 

Her er en oversigt over golfbaner på Fyn