Langesø Golf Club

fynske golfbaner langesø golfklub

Flot fynsk golfbane i et større skov og sø område tæt ved et gods og Langesø.

 

Langesø har i årevis for fynboer været rammen for gode naturoplevelser – en gå tur rundt om den kendte sø, det årlige julemarked og en tur i skoven. Godset Langesø er også rammen om en professionel og traditionsrig skovdrift og en europæisk messe for især juletræer.

 

I 2002 spirede idéen om at bruge en del af en gammel granplantage som det helt rigtige sted til en flot og anderledes golfbane. Området havde allerede på en flot pay & play bane, der snoede sig ud og ind mellem de flotte gamle træer i skoven. Nu skulle der opgraderes til en rigtig golfbane – dog i første omgang kun 9 huller. Golfbanen blev planlagt af en gruppe golfinteresserede, så den både ville udfordre kommende golfspillere samtidig med, at golfbanen gav spillerne en flot oplevelse i naturen.

 

De 9 huller blev anlagt, og golfbanen så dagens lys, og spillerne nød den spændende og flotte bane. Golfbanen kom administrativt i et fællesskab, som hed Proark Golf Plus sammen med 10 andre anlæg.

 

I oktober 2012 gik Proark Golf Plus konkurs, og koncernen drev 11 golfanlæg fordelt over hele Danmark, herunder også Langesø Golf Club. Selve golfanlægget og jorden ejes dog 100 % af Langesø Fonden, og det er også denne fond som har sørget for udvidelsen sidste år til 18 huller.

 

Golfbanen ligger virkelig smukt og på mange af hullerne helt omkranset af skov, så her er det en god ide at slå lige ud, for ellers er du i bogstaveligste forstand i skoven.

 

Langesø Golf Club har i 2016 efter skotsk forbillede anlagt en kæmpe putting green

 

Den kaldes til daglig for Himalaya greenen, og den meget store og lettere kuperede green er på omkring 3000 kvadratmeter, og udgør en meget stor udfordring for alle, som prøver kræfter med det tætklippede græs.

 

Der er også en Pay and Play bane.

 

Cafe og restaurant Douglashuset er Langesø Golf Clubs hul 19, og udover at bygningen i sig selv er fantastisk flot, så ligger den lettere hævet i terrænet med flot kig ud over golfbanen og det 18. hul, samt udover det nyanlagte og helt enestående kæmpestore Himalaya putting green. Stedet byder på forfriskninger og mad, som både golfspillerne nyder godt af, men der kommer også en del lokale og nyder mad og drikke.

 

Her er en oversigt over golfbaner på Fyn