Ærø Golf Klub

Ærø Golf Klub
Ærø Golf Klub

Der er havudsigt fra samtlige tee-steder og greens, så golfklubbens slogan er: ”Alt er vand ved siden af Ærø”

Golfbanen har en helt fantastisk unik beliggenhed, helt ude ved Skjoldnæs Fyr, hvor de første 9 huller løber på sydsiden af Ærø, hvorimod bag ni er på nordsiden bag om Skjoldnæs Fyr. Samtidig er der det omkransende hav (Østersøen, Lillebælt og Det Sydfynske Øhav) på alle sider af golfbanen, og hvor der om sommeren er et mylder af sejl- og motorskibe, som skal runde Skoldnæs Fyr.

Der er udsigt til havet fra samtlige greens, og golfbanen er den eneste i Danmark, som kan prale af det, og golfbanen har således karakter af at være en seasidebane i stil med de baner, som du kan finde i Skotland eller Irland. Flere af hullerne ligger helt ude ved kanten af havet, og fra nogle af klitterne er der op til 30 meter ned til havet.

Golfbanen blev åbnet i 2006. Det er egentligt overraskende, at det har været muligt at få lov til at anlægge en golfbane, så tæt på hav mm. Det var ret udfordrende at få golfbanen etableret, fordi der dels skulle opkøbes jord hos en række landmænd på nordsiden af øen, og dels da området samtidig ligger kystnært, så skulle der tages en række fredningsmæssige hensyn. Alt lykkedes dog, da de nødvendige dispensationer og tilladelser kom i hus.

Danmarks svar på Pebble Beach var en kendsgerning.

Den fantastiske udsigt, de høje skrænter, de mange diger og vinden, når det blæser er med til at gøre det meget afvekslende at spille de 18 huller,

og at det aldrig bliver ensformigt.

Golfbanen er relativ flad og derfor ikke fysisk krævende at spille, men der er derimod masser af forhindringer – ligefra blæsten til de mange fredede diger, som er med til at give banen en helt speciel karakter. Digerne blev anlagt i 1700-tallet, da bønderne fra Søby blev tvunget til at flytte ud af byen og slå sig ned ude i det åbne og ret barske landskab nord for byen. Digerne blev sat op som markering af hvordan jorden var fordelt mellem bønderne. Digerne er i dag fredet, og er en udfordring, hvor det kræver præcision og sund fornuft at forcere dem. Digerne ligger hovedsagligt på de første 9 huller, men banen kan ved brug af sund fornuft være overkommelig at spille.

Golfklubben har klubhus i den charmerende gamle fyrmesterbolig, hvor der kan fås drikke men der er ikke restaurant. Golfbanen er åben alle dage fra solopgang til solnedgang, og der er som regel rigtig god plads, hvilket skyldes, at der er ca 6500 indbyggere på Ærø, og det er kun et par hundred af dem er, som er medlemmer på banen, så der er normalt god plads trods flere tusinde greenfee spillere om året.

Ud over 18-hullersbanen er der mulighed for at spille en pay and play-bane, som består af kun 4 par-3-huller, som fletter sig sammen med 18-hulsbanens bag-9 på den nordlige side af vejen.

Her er en oversigt over golfbaner på Fyn