HC Andersen Golf

fynske golfbaner hcandersens golfbane

Golfbanens særlige karakteristika som en slags dansk link bane skyldes, at Line Mortensen, der er bosiddende i Skotland, blev den banearkitekt, der skulle benyttes til tegne banen. Da hun så det forholdsvis flade område, hvor banen skulle placeres, så besluttede hun at hente inspiration fra de skotske links baner. Det var ikke formålet at kopiere banerene i Skotland, men at indpasse konceptet derfra på bedste vis i landskabet omkring Kristanslund og Fredskoven.

 

På 18 huls banen betød det særlige skotske inspirerede design, at der blev et utal af mindre cirkulære bunkers fra 2,5 til 6,0 kvm med varierende dybde samt grupperinger af mindre muldjordsbunker, der blev en form for hazards, og som kaldes ”spikes”.

 

Golfklubben åbnede for spil i 2006 og er stiftet i 2005, og golfbanen hed oprindelig Gyldensten Golfpark, da det var ejeren af Gyldenstens Gods, som oprindelig fik ideen til at lave en golfbane tæt på Bogense. Planerne var store, og bestod af både en golfbane og at der i det 80 hektar store område også skulle skabes mulighed for etablering af 60 helårshuse og 100 ferieboliger.

 

Det relative dyre golfanlæg betød, at der var en række forventninger om medlemstal og salg af ferieboliger, som skulle opfyldes, men det kneb med at opnå disse. Så kom krisen og i 2009 gik golfklubben konkurs og i nogle år blev den kørt videre på lavt blus af kurator, og især mange frivillige var aktive i driften af golfbanen, hvilket gav et rigtig godt socialt liv i klubben.

 

I oktober 2011 to år efter at konkursen indtraf blev det officielt, at Finn Gramvad A/S havde købt golfanlægget og de tilhørende feriehuse og jorde fra 1. januar 2012.

 

I juli 2013 fik golfanlægget nyt navn, hvilket skete med manér. Gyldensteen Golf blev udskiftet med H.C. Andersen Golf, og for at markere navneskiftet havde den ny ejer købt og fået opstillet Jens Galschødts H.C. Andersen statue – fortællebrønden – som Odense Kommune ikke ville have stående, så i dag H. C. Andersen og byder golfere fra ind- og udland velkommen til golf i Bogense.

 

Banen er i dag en 18 hullers par-72 bane i top kvalitet, hvor hele anlægget er samlet omkring klubhuset med kort afstand fra såvel hul 9’s green og hul 18’s green til klubhuset.

 

Anlægget omfatter endvidere en drivning range og en par-3 bane med Pay and Play og faciliteter til træning af puts, chips- og bunkerslag. Parkering samt klub- og greenkeeper-funktioner er alle samlet i gården Kristianlunds bygninger, hvor du også finder fine omklædningsfaciliteter

 

Her er en oversigt over golfbaner på Fyn