Faaborg Golfklub

fynske golfbaner faaborg golfklub

Golfbanen tæt ved Faaborg by er nem at komme til fra landevejen mellem Odense og Faaborg. Golfbanen er anlagt tæt på det meget kuperede terræn i Svanninge Bakker og ofte med et flot kig til det sydfynske øhav – især på bag ni.

Højdeforskellene er ikke så store, men det går hele tiden op eller ned – hul efter hul – mens banen snor sig smukt rundt i det sydfynske landskab. Golfbanen har ikke et rigtigt langt fladt hul, så når du har gået de 18 kuperede huller, så har du vist fået dagens motion – der er dog mulighed for at leje en buggy 🙂

 

Golfbanen ved Faaborg er ikke en bane for dårligt gående, da det går jævnt op ad bakke og ned af bakke på rigtig mange af hullerne, og så kan det jo godt være en hård kost, hvis ikke du har friske og unge ben – men snyd ikke dig selv for en spændende bane og lej en buggy.

 

Naturen fylder meget i Faaborg golfklub, og der er også i baneguiden flere beskrivelser af naturen og dens opståen – for eksempel beskriver baneguiden følgende ud for hul 10 ” Bakkerne blev dannet i slutningen af sidste istid for godt 20.000 år siden. Isen bevægede sig som store gletsjere ned over Fyn. … Disse gletsjere virkede som bulldozere og skubbede den frosne jord op foran sig, hvorved de høje bakker dannedes.”

 

Faaborg Golfklub har gennem flere år været en pioner på det miljømæssige område for at passe på naturen, som er så stor en del af golfbanen.

 

Golfbanen er har en lidt usædvanlig ejer – nemlig Skov- og Naturstyrelsen, der rent faktisk er ejer af det område, som Faaborg Golfklub er beliggende på. Golfbanen er en en “integreret del” af det store, fredede område i Svanninge Bakker. Det betyder, at golfspillere i fulde drag kan nyde den storslåede natur, som golfbanen ligger midt i. Faaborg Golfklub har derfor forpligtiget sig til at drive golfbanen med så stor hensyntagen til naturen, som det er os praktisk, teknisk og økonomisk muligt.

 

Golf banens unikke beliggenhed betyder sammen med en fornuftig og hensyntagende banepleje, at du typisk kan spille på Faaborg Golfbane hele året rundt, også når de fleste andre baner har udfordringer med vand.

 

På golfbanen er det overvejende højdeforskellene, der er med til at gøre golfbanen til en udfordring. Da golfbanen flere steder ligger ret åbent og også flere steder ret højt, så er vinden ofte med i spillet og med til at skabe udfordringer. Golfbanen er ikke fyldt med bunkere i hobetal, da golfbanen har en fin sværhedsgrad, som den er skabt fra naturens side.

 

En ulemper ved de mange højdeforskelle – ud over udfordringerne for bentøjet – er at golfbanen som en naturlig konsekvens har en del blinde slag – både på fairway, men også i visse tilfælde til green.

 

Naturen gør, at der er en del spændende huller på golfbanen, og hvor der er udfordringer for både høj handicaperen og elite spilleren.

 

Faaborg Golfklub har således en utrolig flot og velplejet landskabs- og naturbane, der med sin enestående beliggenhed midt i “De Sydfynske

Alper”, kan tilbyde alle golfspillere og naturelskere en afvekslende og udfordrende oplevelse.

 

Parkeringsplads, klubhus og træningsfaciliteter som driving range, putting green, bunkere mm er alt sammen samlet i området mellem P-pladsen og 1. tee, så der er nemt lige at få varmet op inden spillet. Der er også en cafe på stedet, og som har åbent fra 1. april til 31. oktober.

 

Her er en oversigt over golfbaner på Fyn