Barløseborg golfklub

Barløseborg Golfklub – en relativ ny fynsk golfbane

Barløseborg er en rigtig gammel størrelse, som har sin oprindelse helt tilbage i vikingetiden, hvor vikingerne kunne sejle helt ind til de nuværende bygningers beliggenhed, og som deraf har borg i sit nuværende navn.

 

Idemanden til det nuværende golfanlæg er Niels Haustrup, der ejer jorden og bygningerne og som fik ideen til at lave en golfbane mm. Han ejer derfor selve banen, og der er indgået en langtidskontrakt med golfklubben.

 

Golfbanen er anlagt i det meget smukke og varierende landskab omkring Barløseborg. Golfbanen, der er relativ ny, og som til dels består af tidligere grusgravsøer og marker og skovarealer er integreret på forbilledlig vis i banes design.

 

Designet blev lavet med hjælp fra golfbanearkitekt Henrik H. Jacobsen. Det har givet en bane, som varierer fra søerne og skove i de forhenværende og tømte grusgrave over lidt kuperet terræn til de mere flade områder tæt på klubhuset. Det har givet en noget usædvanlig golfbane, hvor der er vandhazard på 17 af banens 18 huller. Desuden er hul 16 et par 3 hul, hvor der fra teested spilles direkte på en ø-green.

 

Der er i dag såvel en 18 hullers bane og en 9 hullers Pay and Play.

 

Golfklubben etableredes i 2005 med klubhus i gårdens tidligere hovedbygning, og har lejet jorden af Barløseborgs ejer. Klubbens medlemstal er steget støt, og der er i dag moderne faciliteter med klublokaler, træner, Proshop, samt ikke mindst cafèen Tee Time, hvor du kan få noget at spise og drikke og sidde på terrassen og nyde livet, når vejret er til det, og du kan vælge en fynsk fadøl og hvis du er sulten vælge noget at spise fra det velrenommerede menukort.

 

Selve den oprindelige gård er blevet ombygget, og i hovedbygningen er der indrettet klubfaciliteter og café/restaurant. Den ene af længerne er ligeledes blevet moderniseret og indrettet med pro shop, kontor, sekretariat og omklædningsfaciliteter.

 

Der er desuden mulighed for overnatning på stedet, så du kan kombinere dine oplevelser på den dejlige golfbane med et behageligt ophold på selve stedet. Du kan bo direkte ud til golfbanen i et af stedet mange charmerende værelser. Du kan få morgenkaffen og et solidt fynsk morgenbord serveret i klubhuset eller ude på terrassen, som er tæt beliggende ved den gamle hasselnødsplantage og kun knap små 50 meter fra det 18. huls green.

 

Her er en oversigt over golfbaner på Fyn