Midtfyns Golfklub

fynske golfbaner midtfyns golfklub / ringe golfklub

Golfbanen midt på Fyn blev indviet i 2008, og dermed åbnede den lige op til finanskrisen, hvilket har haft stor betydning for klubben og klubhus mm.

 

Klubben gik reelt set i betalingsstandsning og var desværre ydermere finansieret i Fionia Bank, som gik konkurs og havnede i finansiel stabilitet.

 

Det lykkedes dog for klubben at rejse ny kapital, og fik samtidig afskrevet en stor del af gælden og er nu kommet videre.

 

Klubhuset er ret beskedent, men hyggeligt og med god plads både inde og ude, og der kan trækkes øl og vand fra automat samt te og kaffe, ligesom de er tilladt at nyde sin egen medbragte mad. Husk mønter 🙂

 

Golfanlægget er anlagt i let kuperet terræn vest for Ringe Sø, og fra et par af hullerne er der en flot udsigt ud over søen. Golfbanen ligger i et let kuperet terræn, og banen er tegnet af Søren Jacobsen og blev taget i brug i 2009. Greens er relativ store og ikke særligt kuperede. En del mindre søer og et større antal bunkere gør sammen med de levende hegn, nogle mindre skovområder og et par vandløb banen udfordrende for spillere på alle niveauer.

 

Teestederne er generelt højt placerede og giver på næsten alle huller golfspilleren et godt overblik over hullets forløb samt de forhindringer, som venter forude. Der er relativ få huller, hvor der er blinde slag. Selve golfbanen har relativ god plads til hullerne, og med et varieret hulforløb, som strækker sig gennem en bane med flere mindre søer, som giver udfordringer for de fleste spillere.

 

Golfbanen er som udgangspunkt al tid i god stand og ikke særlig våd, ligesom golfbanen er en af de få på Fyn, som kan spilles hele året – greens er kun lukket i frostvejr, så her er næsten hele året mulighed for at spille til sommergreens.

 

Hullerne har dog et lidt skævt forløb ift. klubhuset, da du er ved klubhuset ved hul 6. Hul 9 og hul 18 slutter et stykke væk fra klubhuset, oppe ved

drivingrange og indspilsgreen og putting green, hvilket skyldes, at der var der, at der skulle have været restaurant mm, men disse faciliteter nåede ikke rigtig at blive etableret på grund af finanskrisen mm.

 

Der er normalt god plads på banen, da klubben endnu ikke har så mange faste medlemmer, selvom der er et dejligt anlæg og som ikke ligger ret

langt fra motorvejen mellem Odense og Svendborg.

 

Staten er påbegyndt en skovrejsning på flere af de tilstødende arealer, hvilket vil øge den landskabelige værdi.

 

For greenfee gæster er rangebolde gratis, såvel som brug af indspils- og puttingområde.

 

Her er en oversigt over golfbaner på Fyn